Partnerek

"BANSKÁ ST A NICA Contemporary"
Banská ©tiavnica, Szlovákia
BANSKÁ ST A NICA Contemporary

A "BANSKÁ ST A NICA Contemporary" kezdeményezést működtető ©tokovec civil szervezet 2008 nyarán alakult, ezt követően 2009 nyarán kezdte meg működését a Banska ©tiavnica-i máig is működő vasútállomáson. A nyílt közösségi tér többféle kulturális kezdeményezést fogad be. Aktív kulturális kezdeményezéseket igyekszik támogatni, melyek kreatív workshopok, szimpóziumok és professzionális művészek rezidens programja formáiban valósulnak meg. A BANSKÁ ST A NICA Contemporary kulturális központ alapítói a művész és teoretikus Svätopluk Mikyta és a kulturális manager Zuzana Bodnárová.
A BANSKÁ ST A NICA partner szervezetként működik több európai, művészek mobilitását célzó projektben, mint a Retooling és az on-air rezidensprogramok.

"©kolská 28 Komunikáčni Prostor/ ©kolská 28 Communication Space"
Prága, Csehország
Školská 28 Komunikáčni Prostor/ Školská 28 Communication Space

A ©kolská 28 egy multifunkcionális tér, amely különböző non-profit kulturális és művészeti projekteket fogad be. A ©kolská 28 egy 1888ban épült neoreneszánsz épület udvarában található egy 1939-ben épült galvanizáló műhelyben. A műhelyt 1998-99-ben újította fel a Linhart Alapítvány, ezt követően 1999 januárjában nyithatta meg kapuit a galéria, melynek kurátori koncepciója nagyban meghatározza a helyszín.
A galéria tere közösségi programok megvalósításra alkalmas Prága központjában. A megvalósuló programok, projektek és események egyik célja a tér revitalizációja a civil szerveződések és a generációk közötti párbeszéd elősegítése, több más non-profit szervezettel együttműködésben.
A kiállítások kurátori programja a kortárs kultúrája egy szeletét hivatott bemutatni, ahol a látogatók fiatal cseh és külföldi művészekkel talákozhatnak, kereskedelmi érdekek nélkül.

"Galeria Labirynt/Labirynt Gallery"
Lublin, Lengyelország
Galeria Labirynt/Labirynt Gallery

A Labirynt Galéria kortárs kiállításokat szervez, hazai és külföldi hasonló profilú galériákkal együttműködésben. A kiállításokon kívül előadások és felolvasások is helyet kapnak a programban. A galéria fenntart egy kortárs műalkotásokból álló gyűjteményt is, emellett a kiállításokhoz kapcsolódó publikációkat is kiad, melyek, a galéria könyv- és médiatárában elérhetőek.
A Labirynt kurátori programja két művészeti irányvonalat képvisel, ezek az analitikus absztrakció és a konceptuális művészet. A változatosság, mely a galéria programjáában megvalósul, az említett áramlatok diverzitását jelzi. A művészet egy állandó intellektuális folyamat, mely a tradícióban és kultúrában gyökeredzik, és folyamatos változásra képes, függetlenül a változó időtől, mellyel ugyan együtt él, függetlenül bárkitől és bármitől, egy önmagában létező entitás, mely saját magára és a kortárs jelenségekre képes reflektálni, önmagát művészeti eszközökkel kifejezve, melyek korszakunkra jellemzőek.