Művészek

Blazsek András (1984, Dunaszerdahely, Szlovákia) magyar/szlovák médiaművész, az installáció és a hangművészet foglalkoztatja leginkább. 2009-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, 2012-ben kezdi posztgraduális tanulmányait a kölni Médiaművészeti Egyetemen (Kunsthochschule für Medien - KHM). A Besorolás Alatt művészcsoport alapító tagja. 2009-ben és 2010-ben a +3dB Kortárs Hangművészeti Fesztivál kurátora. Budapesten és Szlovákiában él és dolgozik.

Zérczi Attila nyolc éve foglalkozik hivatásszerűen videóval. Az alkalmazott videoművészeti technikákon belül az utóbbi években a sztereo, azaz 3D filmkészítés, került érdeklődésének középpontjába. 2010-ben szerezte diplomáját a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia szakán.

Kiss László (1981, Budapest) 2009-ben végzett a cambridge-I Ruskin Egyetem Kreatív zenei technológiák tanszékén. Jelenleg sound designerként, elektromos zenék programozójaként tevékenykedik, a Kitchen Budapest senior kutatója. Képzőművészeti projektekben is részt vesz, többek között a Czeglédy Ninával és Bettina Schülkével is dolgozott már együtt interaktív audiovizuális művek létrehozásán.

Martin Blaľíček (1976) cseh videó- és médiaművész, a diplomáját a Prágai Filmművészeti Egyetemen (FAMU) szerezte. A '60-as '70-es évek strukturalista filmjeitől inspirálva több 8 és 16mm-es nyersanyagra vett filmet forgatott 1997 óta. 2000 óta több élő audiovizuális performance-on is részt vesz film és vidómunkáival, többek között az Ultra (2000-02) és a Mikroloops (2007-2011) projektekben is szerepelt. A 2000-es évek közepétől videó performance-ai élő improvizációkká váltak, melyeket a hang, a vizualitás és a tárgyi valóság külső és belső interaktivitására alapoz. Eddig többek között Martin Jeľek-kel, Tonic Train-nel, Gyula Nemes-sel és Beth Custer-rel együttműködésben dolgozott. Kurátorként 2007-09-ig a prágai "Roxy/Nod Experimental Space" NoLab kiállítóterében valamint a ©kolská 28 Galéria Screen Labjében tevékenykedett. A Cinepur, az A2, a "Film a doba" és más folyóiratokban publikál zenével, filmmel és médiaművészettel kapcsolatos írásokat. A "Center for Audiovisual Studies" (CAS) tanára a Prágai Filmművészeti Egyetemen (FAMU).